Уважаеми гости,
скъпи ученици, колеги,
Днес – 21 април, 37. училище „Райна Княгиня“ чества своя патронен празник.
Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.
Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините хиляди хора. Обединява ни с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето. Гордеем се с патрона на нашето училище – Райна Княгиня. Тя е между инициаторките и основателките на женското дружество “Надежда”.
Надежда и бъдеще“ е девизът на нашето училище.

Скъпи ученици, Вие сте надеждата и бъдещето.
На всички Вас тук – в училище, с възрожденски дух ви предаваме нравствените ценности, добродетелите и любовта към българските традиции.
Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си. Пазете светлите традиции на родното училище, почитайте всеотдайността на своите учители.
Пожелавам Ви да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на 37. училище.

Уважаеми учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност вие давате на младите хора увереността и силата, с които да вървят напред. Всички трудности във времето, през което преминаваме заедно, са предначертани да се кали духът ни. Нека продължим будителското си дело с възрожденски плам, с любов към учениците, с отговорност към себе си, родителите и обществото.
Желая ви здраве, силен дух и воля да вървите всеотдайно напред по пътя на духовността. Продължавайте с делото си да пишете историята на 37. училище „Райна Княгиня“!
Честит празник!
Таня Монева
Директор на 37. СУ „Райна Княгиня“