Уважаеми гости,
скъпи ученици, колеги,
Днес – 21 април, 37. училище „Райна Княгиня“ чества своя патронен празник.
Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.
Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините хиляди хора. Обединява ни с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето. Гордеем се с патрона на нашето училище – Райна Княгиня. Тя е между инициаторките и основателките на женското дружество “Надежда”.
Надежда и бъдеще“ е девизът на нашето училище.

Скъпи ученици, Вие сте надеждата и бъдещето.
На всички Вас тук – в училище, с възрожденски дух ви предаваме нравствените ценности, добродетелите и любовта към българските традиции.
Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си. Пазете светлите традиции на родното училище, почитайте всеотдайността на своите учители.
Пожелавам Ви да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на 37. училище.

Уважаеми учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност вие давате на младите хора увереността и силата, с които да вървят напред. Всички трудности във времето, през което преминаваме заедно, са предначертани да се кали духът ни. Нека продължим будителското си дело с възрожденски плам, с любов към учениците, с отговорност към себе си, родителите и обществото.
Желая ви здраве, силен дух и воля да вървите всеотдайно напред по пътя на духовността. Продължавайте с делото си да пишете историята на 37. училище „Райна Княгиня“!
Честит празник!
Таня Монева
Директор на 37. СУ „Райна Княгиня“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *