37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Мултидисциплинарен урок на тема „Четвъртокласниците се подготвят за пети клас“

На 17.05.2018 г. учениците от IV а клас с класен ръководител Габи Рангелова и IV б клас с класен ръководител Ирена Борисова бяха посетени от техните бъдещи учители Диана Минева – бел, Светлозар Николов – английски език, Емилия Борисова – история и цивилизации и Марияна Благоева – география и икономика, за да се запознаят с новите учебни дисциплини, която ще изучават в пети клас.
Осъщественият мултидисциплинарен урок в четвъртите класове беше на тема „Четвъртокласниците се подготвят за пети клас“.
Откритият урок започна с иновативен подход – презентация на тема „Обучението по БЕЛ в пети клас“, изготвена от Диана Минева. Бъдещите петокласници бяха запознати с учебното съдържание по БЕЛ – какви знания ще усвоят за съвременния български книжовен език, за изучаваните в 5. клас митове, легенди, приказки и други художествени произведения; за развиване на умения за тълкуването им и за създаване на писмени текстове.
Представен беше и предметът „География и икономика“ от преподавателя Марияна Благоева чрез игри и редене на пъзел. Малките ученици разгледаха географската карта на България и глобуса на света. Те бяха впечатлени от уникалните природни обекти в континента Африка.
С интерес изслушаха и увлекателния разказ на г-жа Емилия Борисова за това какво изучава привлекателната наука история и цивилизации, която тя преподава.
Този нетрадиционен урок – модел на интерактивна междупредметна практика, завърши с презентация на господин Светлозар Николов, който по атрактивен начин запозна бъдещите петокласници с историята на пицата на английски език. Вкусна пица имаше за всички деца, които не само похапнаха, научиха интересни факти за нейната история, но и изразиха своето нетърпение да започнат заниманията си през новата учебна година.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary