37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Коледа в училище

В навечерието на коледните и новогодишни празници в 37. СУ „Райна Княгиня” беше пресъздаден обичаят „Бъдни вечер”. Събитието се проведе под наслов „Магията на Коледа”. Автори на спектакъла станаха учениците от петите класове, които бяха облечени в традиционни български носии. Тайнствената и свята нощ оживя с всички обреди, обичаи, благословии, песни, танци и инструментални изпълнения. И както повелява традицията, цялото семейство беше около трапезата. Стопаните посрещнаха млади коледари, които с песни за здраве и берекет благословиха дома. Подбрани текстове припомниха историята на Рождество Христово и свързаните с празника символи и послания.

Участниците в пиесата се представиха със завидни артистични умения на фона на автентичен коледен декор, творчески пресъздаден от г-жа Диана Минева – учител по БЕЛ. Битовата обстановка направи празника още по-вълнуващ, а превъплъщенията на участниците във възстановката предизвикаха искрени адмирации у зрителите, сред които бяха представители на ръководството на училището, на родителската общност, учители и ученици. Празникът се превърна в неповторимо преживяване, изпълващо душите с радостно тържество.

С тих благослов и надежда за по-добри дни нека да носим коледния дух в сърцата си! Да съхраним магията на Коледната нощ, защото тя е Любовта, която остава завинаги! Весела Коледа!

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary