37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ЕДНА ВДЪХНОВЯВАЩА СРЕЩА С ПОЕТЕСАТА АНЖЕЛА ДИМЧЕВА

На 12 февруари т.г. за пореден път почитатели и приятели на поезията изпълниха залата на галерия-книжарница „София-прес”, за да се срещнат с поетесата Анжела Димчева – журналист, литературен критик, жена с невероятна харизма. Поводът – представяне на най-новата /8 поред/ книга – стихосбирката билингва  „Дубльор за ада“. За авторката и нейните поетични послания говориха изкуствоведът д-р Райна Дамяни, поетесата Здравка Дамянова – Председател на Българския П.Е.Н., Боян Ангелов – Председател на СБП и проф. д.ф.н. Кирил Топалов. На събитието присъства директорът на Столична библиотека – Юлия Цинзова. „Анжела върши уникално много работа – тя е прекрасен писател и медиатор между читателите и писателите“, сподели в своето слово г-жа Цинзова.

Част от това културно събитие бяха представителите на 37. СУ „Райна Княгиня” – директорът Цветомира Георгиева, преподавателите по БЕЛ Юлияна Георгиева и Диана Минева, ученици от 12. клас.

Срещата беше едно запомнящо се преживяване, което провокира младите хора в търсене на чисто човешки идеали! Стиховете на Анжела Димчева звучаха на следващия ден в класните стаи на училището.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary