37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ПРОВЕДЕН ПРАКТИКУМ ПО ЛИТЕРАТУРА

На 21 февруари т.г. се проведе практическо занятие по литература с учениците от шестите класове на 37. СУ „Райна Княгиня”, с ръководител Диана Минева. Гост на откритата практика бе директорът на училището г-жа Цветомира Георгиева. Урокът по литература се осъществи със съдействието на Огнян Узунов от фондация „Толерантност”.

Интерактивният практикум на тема „Йовков и християнските добродетели” беше разработен с три модула – работа с въпросник върху изучаваното в 6. клас произведение „Серафим” от Йордан Йовков и търсене на смислова връзка между разказа и текстове от Новия завет; логическа игра, изразяваща се в подреждането на листчета с думи на принципа материално – нематериално и дискусия, която породи оживен разговор и премина в атмосфера на толерантност.

Нетрадиционният учебен час премина при огромен интерес от страна на нашите възпитаници. Той доведе до практическото схващане на поставените проблеми и осъзнаване на християнските добродетели. В края на практикума шестокласниците заявиха желанието си да участват и в други подобни интерактивни модули.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary