37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ПЪРВО МЯСТО ЗА 37. СУ В ИНИЦИАТИВАТА „НАШИЯТ УЧИЛИЩЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК“

На 25 март т.г. в сградата на Столична община  представители на 37. СУ „Райна Княгиня“ получиха награда за първо място в инициативата „Нашият училищен спортен празник“. Наградата бе връчена в присъствието на Кмета Йорданка Фандъкова от световната рекордьорка на висок скок Йорданка Благоева.

Инициативен ученически комитет към 37. СУ подготви проектното предложение, получило най-високата оценка на журито, под мотото „Ръка за рака в спорта“. Проектът ще се осъществи в рамките на един ден, следвайки апела – да се отдели повече време за спорт и движение не само в залите, а и сред природата. Поради тази причина училищният спортен празник ще бъде изнесен на територията на Градски парк – гр. Банкя. С комплекс от спортни игри, в които участие ще вземат всички учители и ученици от училището, ще възродим стари, забравени от миналото спортни занимания.

Проектът „Нашият училищен спортен празник“ е уникален, защото ще се проведе в градска паркова среда, със забавни спортни игри от далечното минало, непознати за повечето деца.

Педагогическият колектив и учениците от 37. СУ изказват благодарност към Столична община за доверието и подкрепата, както и за възможността да организират един различен ден сред природата.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary