37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА „АСАНСЬОРНА БЕЗОПАСНОСТ“

Изненадваща, вълнуваща и изключително емоционална се оказа срещата на 25 март т.г. с екипа на Фондация „Асансьорна безопасност“. Децата на 37. СУ посрещнаха своите гости с табло от любопитни факти за асансьорите и ескалаторите.
С помощта на своите класни ръководители – Юлия Младенова, Златка Стефанова, Росица Тагарева и Габриела Рангелова малките ученици бяха намерили предварителна информация по темата и изработили макет на асансьор, който служеше като фон на обучението.
С огромен интерес те гледаха презентацията, която им представи Емануела Фролошка, председател на Фондация „Асансьорна безопасност“. По време на събитието присъства и асансьорен техник, разпознат от децата като професия, която предизвика техния интерес. Основните правила за безопасно ползване на асансьори и ескалатори бяха представени по един достъпен за малчуганите начин. Накрая те отговаряха на въпроси и доказаха категорично запаметяване на наученото по време на обучителната сесия. На следващ етап ще продължим участието си с рисунки, изработени от децата, бяха категорични техните преподаватели.
Проект „ Асансьорен парламент“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2019, в партньорство с район „Люлин“.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary