37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Книгите, които ни свързват!

Книгите ни помагат да научаваме повече за самите себе си и за света около нас. Може би затова четенето е едно от малкото неща, които правим сами и ни кара да се чувстваме по-малко самотни. То е уединена дейност, но ни свързва с околните.

37. СУ „Райна Княгиня” предизвиква всички свои ученици, обучаващи се в дигитална среда, да се включат в ежегодния „Маратон на четенето“ като си направят снимка с любима книга или запишат видео, в което да прочетат цитат от нея /в традиционен или електронен формат/.

Скъпи ученици, призоваваме ви да останете по домовете си и да ни покажете вашите любими книги! Участвайте в маратона на четенето! Снимките с любима книга и/или видеата със запис на прочетен цитат от нея  изпращайте в срок от 13.04.2020 г. до 23.04.2020 г.

Цялата технологична революция е изградена върху способността да се чете – интернет е словесна среда. Живеем в модерен свят, който ни предоставя възможност за избор на книга – на хартиен или електронен носител.

Какъв формат ще изберете – няма значение, важното е да четете! Нека заедно да покажем на света, че дори и в извънредно положение четенето на книги е спасение!

„В книгите се крие особено очарование – те ни носят наслаждение, говорят с нас, дават ни добър съвет и стават наши приятели.” – Франческо Петрарка

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary