37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Посещение в образователния център „ЕКОПАК България“

На 14 май т.г. група ученици от X и XI клас на 37. СУ „Райна Княгиня“ под ръководството на техните преподаватели Емилия Борисова и Минка Сивкова посетиха първия интерактивен образователен център на „ЕКОПАК България“.
Целта на този уникален център е да обучава подрастващите за ползите от разделното събиране на отпадъци, както и за тяхното рециклиране. Това е един много важен процес за опазване на околната среда.
Учениците получиха екологично образование, като се запознаха с организацията за събиране на отпадъците от древността до днес. Разбраха за ползите от рециклирането и превръщането на отпадъците в продукти, а защо не и в изкуство. Научиха, че отпадъците са най-ценният ресурс. Мила Алексиева, експерт комуникации, с помощта на интересна презентация ни запозна с умни, практични и забавни предложения, които можем да осъществим, за да настъпи истинска промяна в бъдещето на нашата планета. Много полезна за присъстващите беше информацията за рециклирането на стъкло и хартия. Не трябва да се изхвърлят в цветните контейнери хранителни, битови – счупени чинии, огледала и прозорци и строителни материали, защото технологията на производството им е различна и затруднява рециклирането на стъклените опаковки. Хартията се прави от дърво и ако я събираме разделно ще спасим много дървета от изсичане.
Някои от участниците бяха интервюирани от радио N-joy за ползите от разделното събиране. Учениците споделиха, че за спасяването на планетата всеки един от нас може да направи така, че нашият свят да се превърне в едно по-безопасно, здравословно и балансирано място за живот.
Да запазим природата чиста за следващите поколения!

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary