37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ЗАПОЧНА НОВАТА 2019/2020 УЧЕБНА ГОДИНА

На 16 септември т.г. 37. СУ „Райна Княгиня“ посрещна тържествено своите възпитаници. Празничната церемония бе открита с изнасяне на знамето на училището.

Приветствие към учениците, родителите и учителите отправи директорът  Цветомира Георгиева.

Зам. директорът Русанка Петрова прочете поздравителен адрес от кмета на район „Люлин“ –  Милко Младенов.

Гости на събитието бяха инж. Диана  Златарова – началник отдел „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология” и Янка Енчева от районна администрация „Люлин“, Деян Нинов – ръководител на волейболен клуб „Люлин“, Ваня Арабаджиева – възпитател в Център за настаняване на деца от семеен тип „Любен Каравелов“, както и Иван Захариев – председател на Обществения съвет.

В последвалата празнична програма се включиха Александра Руменова и Даниела Димитрова от I клас и Виктор Йорданов Николов от Подготвителната група, които ни припомниха защо е толкова важно да учим, а Александър Цеков от IV клас представи стихотворението „Звънче“ от Георги Струмски. Поздрав за всички беше песента „Първокласно“ в изпълнение на сборна група  ученици от начален етап.

Училищният звънец призова към знание  най-малките – децата от подготвителните групи – 5 и 6-годишни, както първокласниците, които за първи път прекрачиха прага на класната стая, седнаха до първия си училищен приятел, озарени от усмивката на първия си учител!

Гласът на първия звънец бе покана и обещание за всички ученици, като за петокласниците бе възвестяване на ново начало, на нов етап в живота им, а за учениците от дванадесети клас той отбелязва финалът на  живота им в училище.

Открай време българинът е държал челядта му да се образова, давал е мило и драго за просвещение, осъзнавайки силата на знанието.

С наука към сполука, скъпи ученици!

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary