На 17 септември т.г., в Деня на София и на Светите великомъченици София, Вяра, Надежда и Любов се проведе нашият училищен спортен турнир, посветен на празника на София.

Директорът на 37. СУ „Райна Княгиня” – Цветомира Георгиева отправи  поздрав към всички присъстващи, след което покани отец Сергей от църквата в кв. „Модерно предградие” да извърши водосвет за здраве. С този духовен акт, при който чрез освещаването на чиста вода със светлината на Божия Дух и приемането му с чисти сърца, всички се помолиха за благоденствие и успех на училището, изпълнени с вяра и надежда за бъдещето.

Празничното мероприятие премина в партньорство с Диян Нинов – председател на волейболен клуб „Люлин“.

В своята дългогодишна история 37. СУ „Райна Княгиня” се слави с отлични постижения в спорта. През изминалата учебна година имахме отново повод за гордост – отборът ни по футбол 8.-10. клас спечели почетното 3. място на Районното първенство, организирано от район „Люлин“. По този повод Денис Бехчет от 9. а клас – капитан на отбора, връчи официално купата на директора на училището.

Веднага след това Нели Чивийска – учител по физическо възпитание и спорт даде старт на спортните надпревари. Най-малките възпитаници рисуваха на асфалт под надслов „Моят град”. Втори, трети и четвърти клас играха щафетни игри, а пети, шести и седми клас – народна топка, федербал и скачане на въже. Учениците от осми до дванадесети клас сушаха здравна беседа на територията на игрището.

Училищният спортен празник завърши с аплодисменти и връчване на купи на всички отбори, които не само се състезаваха, но и се забавляваха. Така нашите ученици станаха още по-добри приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *