37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В 37. СУ

2019 година беше петата година, през която в България се осъществи Европейски ден на спорта в училище. През 2018 година над 90 хиляди ученици в над 400 учебни заведения в страната участваха в празника ЕДСУ, а самата кампания достигна до близо 1,5 милиона българи. Успехът на инициативата се дължи на високото ниво на ангажираност на преподавателите, учениците и техните родители.
На 27. септември т.г. 37. СУ се включи за пореден път в инициативата.
Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.
Нашият спортен ден премина под мотото за „Здравословен начин на живот“, повишаване на здравното образование, чрез прилагане на принципите – балансирано хранене, съчетано с физическа активност. В играта „Познай плода” поставихме в съд различни плодове (или зеленчуци), като всеки от участниците със затворени очи вади по един плод, разгадавайки какъв е той. Въртене на обръч, скачане на въже и упражнения на открито бяха част от инициативата.
С много смях, настроение и игри отбелязахме Европейски ден на спорта в нашето училище.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary