37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

95 ГОДИНИ – ТРАДИЦИИ И СЪВРЕМЕННОСТ

Годината е 2019, а датата 12 декември. 37. СУ „Райна Княгиня“ отбеляза своя 95-годишен юбилей.

Това е празник на много поколения ученици и учители, оставили трайна следа в летописа на училището.

За пореден път се осъществи една незабравима среща на миналото, настоящето и бъдещето, която ще остане завинаги в сърцата ни.

Тържественото честване започна с „Отворени врати“ в училището за среща на бивши и настоящи директори, учители и ученици, която бе много вълнуваща и емоционална.

Празникът продължи с официално откриване на новата спортна зала. Нашата дългогодишна мечта стана реалност, благодарение на Столична община и г-жа Фандъкова, на администрацията на район „Люлин“ и на г-н Милко Младенов, кмет на района.  На тържествен водосвет, извършен от отец Сергей, бе осветена новата придобивка, с пожелание за успехи и благоденствие. В двора на училището деца пуснаха 95 балона в чест на юбилея.

Празничната програма продължи в Двореца на децата. Приветствено слово към гостите на тържеството отправи Цветомира Георгиева, Директор на училището. Специални поздравителни адреси изпратиха г-жа Милена Дамянова – Председател на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание на РБългария, г-н Красимир Вълчев – Министър на образованието и науката, г-н Милко Младенов – Кмет на район „Люлин“, директори на училища и институции от София.

Последва презентация, отразяваща периодите от летописната книга на 37. СУ. Децата получиха и поредния урок по родолюбие от Искрен Красимиров, основател на проекта „НЕзабравимата България“.

Сред гостите на тържеството бяха Анна Петрова и Ивелина Георгиева от Министерството на образованието и науката, Венцислав Стаматковски – началник отдел „Образование“ в район „Люлин“, Магдалена Иванова – директор на ЦНСТ „Любен Каравелов“, бивши и настоящи  директори, както и множество приятели на  37. СУ „Райна Княгиня“.

Тържеството завърши с вълнуваща церемония по символичното предаване на училищния звънец и менчето със здравец и осветена вода от госпожа Русанка Петрова на младото поколение учители.

Христиана Сарафова, един от най-младите учители, прие символите с думите: „Ние, екипът на 37. СУ „Райна Княгиня“, продължаваме да пишем историята на образователната ни институция, да вървим по пътя на духовността с памет към тези, които са го извървели преди нас и с доверие към идващите след нас.“

Децата от Двореца поздравиха всички присъстващи с песни и танци.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary