37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

37. СУ “РАЙНА КНЯГИНЯ“ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ КНИГИ ЗА УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКАТА
В навечерието на 1. ноември – Ден на народните будители 37. СУ „Райна Княгиня“ получи дарение от 40 броя книги/32 заглавия  на съвременни български автори, предоставено от  Дирекция „Култура“ на Столична община. В колекцията са включени творби на българската литературна класика, исторически и езиковедски изследвания, художествена и справочна литература. Така училищната библиотека се сдоби с  уникалната възможност да обогати своята  колекция с ценни книжни издания.

Цветомира Георгиева – директор на 37. СУ изказва огромна благодарност на  Биляна Генова – директор на дирекция „Култура“ – Столична община и нейният екип, които в навечерието на празника на българските просветни дейци зарадваха учители и ученици от 37. СУ, давайки им възможност да се докоснат и притежават неоценимо книжовно богатство – пръв помощник в образователната дейност. Дъх на книги се усети в училището през първия ден на обучението от разстояние в електронна среда за учениците от 8.-12.клас. Компютърът и книгата – редом в съвременното обучение.

С участието на г-жа Георгиева,  учителите по БЕЛ – Диана Минева и Юлияна Георгиева, както и преподавателят по История и цивилизация – Емилия Борисова разлистиха с огромна радост книгите и си направиха снимки за спомен. По-късно, заедно с ученици от гимназиален етап, пренесоха ценната придобивка до библиотеката. Учители и ученици си набелязаха книги за прочит у дома и с нетърпение очакват да бъдат заведени в библиотечния фонд.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary