На 13.03.2021г.  младият  учител Нина Тотолакова от 37. СУ ”Райна Княгиня” участва онлайн в международна Научна конференция ,,Георги Стойков Раковски – 200 години безсмъртие“.

Нина Тотолакова е най-младият участник в научната конференция. Тя бе подготвила презентация и научен доклад  на тема: ,,Георги Стойков Раковски – революционер, публицист, пътешественик и лингвист“.

На 14 април се навършват 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски – изключително явление в българската национална история, личност с голям идеен размах – революционер, фолклорист, лингвист, историк, пътешественик, поет и писател.

По време на дистанционното обучение е проведена анкета сред учениците от 5. до 7. клас. Направената анкета показва, че учениците са запознати и знаят за личността Георги Раковски.

Генчо Стефанов и Радка Стефанова от 7. б клас също добавиха своя принос, под формата на рисунки.

«Докато споменът за Раковски и неговите последователи е жив в нашите памет и сърца, а после и в тези на нашите деца, те – обреклите се на Отечеството, ще са обречени на безсмъртие, дори 200 години след тяхното рождение. Да бъдеш част от събитие като научна конференция, е чест и уважение”, сподели Нина Тотолакова, учител по география и икономически дисциплини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *