37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СТАНА ОСИНОВИТЕЛ НА ПЧЕЛЕН КОШЕР

„Осинови кошер“ е най-новата инициатива на платформата „Истински мед“, която дава възможност на всеки да си осинови кошер.

37. СУ „Райна Княгиня“ се включи в тази кампания, подпомагайки дейностите на пчелина на Георги Александров, амбициозен млад човек, който се грижи за 100 кошера в района на Родопите, и семейство Янакиеви.

Над 70 % от растенията се опрашват от пчели, а данните сочат, че през последните 15 години те са намалели с 40 %. В чисто икономически и финансов план става ясно, че пчеларите също имат нужда от подкрепа, тъй като са изправени пред много предизвикателства.

Проектът „Осинови кошер“ има за цел да свърже потребителите и производителите на мед. Това е един символичен акт, с който подкрепяме пчеларите и спомагаме за изграждането на устойчиво пчеларство в България. Като осиновители на кошер, всеки месец ще получаваме 3 буркана с мед чрез пчеларя, който сме си избрали.

Осиновихме си кошер и десетки хиляди неуморими пчелички. По този начин ние ставаме част от промяната за спасението на тези малки работници и ще допринесем за биоразнообразието на България.

Тази идея ни грабна веднага, защото е един много успешен метод за популяризиране ролята на пчелите в природата и възможността подрастващите да се доближат до света на пчелите. Инициативата предоставя възможност и за директен контакт между пчеларя и крайния потребител на пчелните продукти. Това е една прекрасна възможност не само да се храним със 100% натурален мед, но и да се запознаем с живота на пчелите и ползите от пчелните продукти. На по-късен етап децата ще имат възможността да посетят кошера, а засега предстои сами да изберат име на пчелата – майка.

По този начин ние станахме част от промяната и спасението на тези неуморими малки работници, допринасяйки за биоразнообразието на България.

„Осинови кошер“ е твоят начин да помогнеш на пчелите!

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary