37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

20. април – патронен празник на 37. СУ „Райна Княгиня“

На този ден, всяка година възпроизвеждаме традиция, водени от съзнанието да изразим своята благодарност и почит към личността на Райна Княгиня – нашият патрон, българската учителка, ушила въстаническото знаме на Панагюрски революционен окръг за Априлското въстание.

Гост на тържеството бе г-н Иван Захариев – Председател на Обществения съвет, както и представители на родителската общност. Директорът на училището – г-жа Цветомира Георгиева отправи своя емоционален поздрав, като призова учениците и учителите да следват примера на патрона на училището и да не се отказват пред трудностите. Тя припомни значимостта на датата – 20. април, на която преди 146 години избухва Априлското въстание.

За кратко „избухна“ възрожденският и спортен дух на всички ученици на 37. СУ „Райна Княгиня“. С много ентусиазъм и талант сборна група ученици пяха песни за Българската Княгиня и играха български хора под ръководството на своите учители Екатерина Манджукова и Емил Петров. По примера на нашия патрон Райна Княгиня бе проявена истинска активност – възвести се началото на спортните игри в чест на празника ни! Спортът е здраве и един от методите, които психолого-педагогическият екип на училището използва за приобщаване на учениците. Проведоха се щафетни игри – скачане с чували, скачане на въже, турнири по народна топка, баскетбол и волейбол. Програмата продължи с награждаване на възпитаниците, взели активно участие в конкурси и спортни състезания, посветени на празника. С патриотичен плам, Славчо Киров от групата на ПГ- 6-годишните, изрецитира стихотворение за Васил Левски. С неговото изпълнение завърши училищния празник и остави у всички присъстващи чувство на удовлетвореност и гордост.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary