37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ С ИСКРЕН КРАСИМИРОВ В 37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“

Седмицата на възрожденския дух в 37. СУ „Райна Княгиня“, посветена на патронния празник, завърши на 4. май т.г. с един нетрадиционен час по родолюбие. Ученици, учители и гости участваха в иновативен урок-спектакъл с участието на режисьора, актьора, продуцента Искрен Красимиров – един съвременен будител.

Ученици дадоха начало на събитието с кратко представяне на патрона на училището Райна Княгиня и нейното свято дело. С голяма тържественост прозвуча химна на 37. средно училище „Райна Княгиня“, който бе изпълнен от вокална група  от шестите класове, с ръководител Емил Петров. На фона на химна, облечени с костюми на Райна Княгиня и Георги Бенковски, малките будители Евелин Коларова и Александър Цеков пресъздадоха образите на великите български герои от Априлското въстание.

Специалният гост Искрен Красимиров бе представен от г-жа Цветомира Георгиева – директор на училището. В урока по родолюбие, режисиран от актьора, пред учениците бе представена по атрактивен начин българската история. Той самият бе облечен като Христо Ботев, представяйки с гордост неговата личност. Между презентацията на откъси от филма за Априлското въстание, Искрен Красимиров рецитира стихове и представи интересни случки от живота на идолите на целия български народ – Левски и Ботев. Заедно с него учениците възпроизведоха клетвата на Левски и лъвския му скок. Чувството беше неповторимо не само за учениците, но и за техните учители и гости.

За пореден път в 37. СУ бе осъществена една незабравима среща на миналото, настоящето и бъдещето, която ще остане завинаги в сърцата ни. За да запечатат този вълнуващ ден ученици и учители си направиха снимки с актьора.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary