37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Национално състезание по БДП – Областен кръг – 14.05.2022 г.

На 14.05.т.г. /събота/ ученици от 37. СУ „Райна Княгиня“ и техните ръководители Емилия Борисова и Диана Минева взеха участие в  Областния кръг на Националното състезанието по безопасност на движението по пътищата. Домакин и координатор на състезанието бе 40. СУ „Луи Пастьор“, район „Люлин“. Събитието се организира със съдействието на Отдел „Пътна полиция“ – СДВР и РУО – София-град. Гости на инициативата бяха представители на РУО – София-град – старши експертите Иван Йовчев и Георги Пашов, благодарение на които се случи цялостната организация на състезанието.

Нашето училище участва с две състезателни групи – V – VII клас; и VIII – X клас. Състезанието протече в две части – теоретична, по време на която отборно се решаваха тестови задачи и практическа – на изградено състезателно трасе в двора на училището участниците премериха сили в практически упражнения с велосипед, като се стремяха да изпълняват точно и прецизно заложените елементи в състезанието.

По време на състезанието, по забавен и интересен начин, учениците от 37. СУ „Райна Княгиня“  демонстрираха завидни знания и умения, придобити в часовете по безопасност на движението по пътищата. В изключително оспорваната битка учениците ни спечелиха пето и шесто място в Областния кръг на Националното състезание по БДП. Участвайки в надпреварата, те призоваха за повече разум, внимание на пътя и спазване правилата за движение. Всички участници получиха грамоти и си тръгнаха мотивирани за нови участия.

Поздравления, младежи!

 

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary