37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ЗАСЛУЖЕНА ЕКСКУРЗИЯ ЗА ДЕЦАТА ОТ 37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“

В началото на месец юни не само градусите навън бяха високи. Високи бяха и градусите на настроението, което владееше учениците от начален етап на 37. СУ “ Райна Княгиня“ и техните учители Милена Евлогиева, Ирена Борисова, Ирена Каназирева, Петя Костова и Юлия Младенова по време на еднодневната екскурзия до гр. Плевен на 3. юни.

Първият обект, който посетиха, беше Плевенската панорама. Там, сред невероятната и реалистично пресъздадена атмосфера на Руско-турската освободителна война, беше изнесена увлекателна беседа, която припомни на учениците исторически факти за обсадата на гр. Плевен. Пред платната на тринадесет български и руски художници и декорите като от театрална сцена, децата развълнувано усетиха динамиката на събитията по време на епичната защита на града от ордите на Осман паша. В парка, пред Панорамата, на учениците от втори и трети клас тържествено бяха връчени удостоверения и грамоти за успешно завършване на  учебната година. Последва пешеходна разходка из забележителности в центъра на града и по главната улица. В края на пътуването, малките екскурзианти  имаха възможност да поиграят и да се налудуват до насита в крайградския парк Кайлъка.

Така, запечатали спомените от един страхотен и изпълнен с прекрасни преживявания ден, пътешествениците отпътуваха обратно към гр. София.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary