На 21 юни 2022 г. 37. СУ „Райна Княгиня“ бе домакин на междуучилищни дейности по Дейност 8 на проект BG05M2ОP001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“. Координатор на събитията е териториалният екип за управление на проекта към РУО – София-град, а гостуващо училище – 27. СУ „Акад. Георги Караславов“.

Събитията бяха открити от директора на 37. СУ „Райна Княгиня“ Цветомира Георгиева. Тя представи гостите – Рилка Иванова, директор на 27. СУ, Сретен Михалов, зам.-директор и преподавателят по физическо възпитание и спорт Лилия Стоянова. Отправи поздрав към участниците за  успешната и ползотворна работа по проекта, продължила 3 години.

Срещата започна с литературна викторина на тема „В света на литературата“ с участието на ученици от VІІ клас. Под вещото ръководство на своите ръководители Мария Горанова и Диана Минева, разделени на два отбора, те показаха не само литературни познания, но чрез игрите за асоциации и истинско актьорско майсторство. Отговаряха бързо и вярно на въпроси, свързани с изучавани автори и произведения. Знанията им бяха оценени от жури, което излъчи отбор за победител.

Инициативата продължи в двора на училището, където мажоретният състав на 27. СУ демонстрира своето изпълнителско майсторство. В края на мероприятието всички деца получиха  награди за доброто си представяне.

Междуучилищните мероприятия, които протекоха в този ден популяризираха работата на отделните групи по проект „Подкрепа за успех“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *