37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

СПОРТЕН ПРАЗНИК ЗА ДЕНЯ НА СОФИЯ

На 16 септември т.г. със слънце, много настроение и игри премина еднодневният спортен празник в 37. СУ “Райна Княгиня”, финансиран по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община. Той е подчинен на инициативата „София – Европейска столица на спорта“ и посветен на Деня на София – 17 септември. Гости на празника бяха г-н Владимир Христов – експерт от Столична община и г-н Венцислав Стаматковски – началник отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт” в район „Люлин“. Директорът на училището г-жа Цветомира Георгиева приветства гостите, поздрави учениците и учителите, и изрази благодарност за високата оценка, която ни е дала Столична община, както и възможността да бъде реализиран този проект. Група ученици, облечени с тениски в бяло, зелено и червено, подредиха огромен трибагреник в чест на празника. С този флашмоб, със скандиране името на столицата и на училището ни, те направиха почетно шествие. Последва красивият танц на новия мажоретен състав, който повдигна настроението на всички присъстващи.

„Да спортуваме, играем и мечтаем заедно“

Така бе даден старт на спортните надпревари. Подвластни на мотото – „Да спортуваме, играем и мечтаем заедно“, от най-малките 5 и 6 – годишни до най-големите наши възпитаници, заедно със своите учители, се включиха в различни спортни игри. Най-оспорвани и емоционални бяха отборните битки по скачане с чували, футбол, въртене на обръчи и фитнес упражнения. В спортната зала на училището се разигра волейболен мач. Специално за празника бяха поканени професионални играчи, които направиха красива демонстрация и се изправиха срещу отбора на ученици и учители.

Инициативата завърши със следобедна закуска, връчване на грамоти и с обещание за още много такива спортни игри, които насърчават физическата активност сред учениците, носят забавление и повишават усещането за “принадлежност към училището” у всички участници.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary