37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ се провежда всяка година в периода 16-22 септември и е насочена основно да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване. През 2022 година темата на кампанията е „По-добри връзки“ и се проведе под мотото „Комбинирай и се движи!“.

На 21 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, в кампанията се включи и 37. СУ „Райна Княгиня“. Комисията по безопасност на движението, с председател Емилия Борисова, проведе инициатива, която се откри от директора на училището г-жа Цветомира Георгиева. Специални гости бяха инспектор Иванова от 9. РУ на СДВР – София и старши експертите от РУО – София-град Иван Йовчев и Георги Пашов.

В събитието взеха участие ученици от 3. до 7. клас. Те бяха запознати с кампанията, чиято цел е популяризиране на използването на различни начини за придвижване, водещи до намаляване замърсяването на природата, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми. Последва атрактивна демонстрация от Александър Рафаилов на закупените два хуманоидни робота и велосипед върху мобилната площадка по БДП по проект ,,Осигуряване на съвременна образователна среда“ на МОН.

Откритият урок премина много емоционално. Децата проявиха голяма активност и споделиха, че за придвижване много често използват велосипеди, ролери, скейтбордове и др.

Инициативата ни завърши с посланието „Направете своята комбинация, споделяйте и се движете по чист и устойчив начин в града!“

 

  

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary