37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Млади предприемачи
На 28, 29 и 30 октомври 2022 г., в Тържествената аула на СУ “Климент Охридски” се проведе събитието “Start Young/ Започни млад”, организирано за поредна година от Фондация “Започни Млад”, която насърчава и развива предприемаческата среда и таланти в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Това е най-голямото състезание за предприемачески идеи в България, в което през последните 2 години са се включили над 3000 млади предприемачи, като много от тях са спечелили и награди. Организаторът е издател и на Списание “Български Предприемач”, едно от малкото специализирани издания в сферата на предприемачеството и бизнеса.
Ученици от 11. клас на 37. СУ „Райна Княгиня“, с ръководители Светлана Димитрова и Нина Тотолакова, посетиха събитието, за да натрупат впечатления и опит, които да ползват в часовете по дисциплини от модул „Предприемачество“.
Вълнението беше голямо, защото единадесетокласниците за първи път участваха в такова събитие и имаха възможност да разгледат университета като място, където може да продължат своето образование. Пожеланията към тях бяха да завършат успешно средното си образование и да бъдат приети за студенти! В инициативата, освен състезатели, участие взеха представители на СО, на ББР, Фонд на фондовете бизнес-ангели, лица от бизнеса, представители на НПО и мн. др., които имаха роля на ментори и подкрепящи реалното изпълнение на проектните идеи чрез финансиране, маркетинг, реклама, логистика и т.н.
След събитието те заявиха, че са мотивирани да участват като състезатели и да представят своя бизнес идея в следващото състезание! Подготовката вече започна, а в часовете, освен теория, ще се обсъждат и практическите страни на бизнеса, които са решаващи за крайния успех!
Има предложение в нашето училище да се създаде „Клуб на предприемача“, в който да участват ученици от 8., 9., 10., 11. и 12. клас. Заниманията в клуба биха мотивирали и обогатили личностното и професионално развитие на учениците, както и биха спомогнали за тяхното реализиране като изпълнители в бизнеса и в ролята им на предприемачи, чрез опознаване на практическата страна на бизнеса, създаване на контакти, участие в конкурси и изграждане на подкрепяща общност от ученици- настоящи и завършили нашето училище.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary