37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Еврокомисар Мария Габриел даде начало на инициативата „Ден на европейските автори“!
Днес, 27. март еврокомисар Мария Габриел  даде начало на инициативата  „Ден на европейските автори“!  Този ден е празник на литературата, творчеството и четящите млади хора.
Първото издание на Деня на европейските автори открихме в 37. СУ „Райна Княгиня “ с участието на Боян Ангелов,  председател на Съюза на българските писатели и автор на 33 стихосбирки.
В инициативата се включиха учителите Вера Костадинова, Мария Цветкова и Мария Горанова, които четоха свои авторски стихове. Ученици и учители зададоха интересни въпроси към госта Боян Ангелов.
Денят на европейските автори е послание за надежда, знание, любознателност и вдъхновение. Той е още една възможност за младите хора да се докоснат до магията на литературата.
Инициативата ще бъде ежегодно събитие, което ще се провежда във всички държави членки, обединявайки представители на книжния сектор и на образованието за популяризиране на европейската литература. В тазгодишното първо издание над 1000 средни училища в цяла Европа се включиха в специални сесии за четене на книги. Радваме се, че 37. СУ „Райна Княгиня “ бе едно от тях.
С благодарност към колегите литератори!

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary