37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Национална седмица на четенето в 37. СУ „Райна Княгиня“ – 11–15 декември 2017 г.

В началото на тази седмица Министерството на образованието даде старт на инициатива, наречена „Национална седмица на четенето”. По този повод в 37. СУ „Райна Княгиня“ се организираха редица дейности за насърчаване и повишаване на грамотността на всички нива на образование при учениците. В начален и прогимназиален етап се проведоха състезания за най-добър четец, литературни игри и анкета „Каква е вашата представа за библиотеката и библиотекаря?“.

Проявите преминаха под мотото: „Аз мога и обичам да чета”. Големите четоха приказки и на най-малките, а те от своя страна показаха, че също могат да „четат“, само че по картинки.

Специално подготвената анкета беше предназначена за по-големите ни възпитаници, които бяха мотивирани да отговорят на въпросите. Резултатите показаха, че учениците са наясно с библиотечната професия, посещават съществуващата училищна библиотека и ползват фонда й.

А по време на забавната литературната игра – „Кой е героят и от коя творба е?“ – нямаше въпрос без правилен отговор! Тя беше и прекрасен финал на Седмицата на четенето в училище.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary