37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Най-големият урок в света

За първа година и 37.СУ „Райна Княгиня“ – гр. София стана част от Най–големия урок на света.
На 23.10.2018 год. учениците от VI и VIII клас, заедно с техните класни ръководители г-жа Венета Колева и г-жа Диана Минева, взеха участие в инициативата на УНИЦЕФ България и Министерство на образованието и науката „Най-големият урок в света“. Разгледани бяха две от 17-те основни Глобални цели за устойчиво развитие, с които трябва да се справим в следващите 15 години: „Да спомогнем за изкореняването на крайната бедност“; „Да се справим с глада“.
Целта беше да се покаже на нашите учениците тези теми, които са най–близко до тяхното ежедневие и бит, а именно „Изкореняване на бедността“ и „Край на глада“. Урокът беше открит от г-жа Минева, която говори по въпроса за бедността.
В този час учениците и гостуващите учители бяха запознати с факта, че в съвременния свят се открояват две основни класи – на свръхбогатите и свръхбедните, а за средна класа почти не се говори. В процеса на работа, чрез разпалено дискутиране, учениците сами стигнаха до извода колко несправедлив е светът.
Друг проблем, който стои на преден план, е гладът. Тази тема от урока беше презентирана от г-жа Колева. С подбраните разнообразни мултимедийни материали, обединени в едно, беше обяснено защо са създадени Генно–Модифицираните продукти, каква е ползата от тези продукти и съществува ли обратното – те да са вредни и опасни.
Интерактивният урок накара всички да се замислим за проблемите в целия свят, които трябва да се разрешават, за да може да си кажем един ден, че с общи усилия може да се справим и с тях.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary