37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ДИСКУСИЯ С МЛАДИ ХОРА, ПРЕМИНАЛИ ОБУЧЕНИЕ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

На 26.06.2019 г. в Софийската лаборатория за иновации се проведе открита дискусия с млади лидери и предприемачи по проект „Как да развием собствена бизнес идея – теоретично и практическо обучение за млади предприемачи“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ от сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ (АМОР), в партньорство с Район „Триадица“ и Център за учебно-тренировъчни фирми – МОН.

Специални гости на събитието бяха заместник- министърът на младежта и спорта – Николай Павлов и Михаела Иванова – общински съветник и член на Програмния съвет на Програма „Европа“. Присъстваха  директорите  на 37. СУ „Райна Княгиня“ – Цветомира Георгиева, на ПГТМД – Даниела Шошова, както и Радина Младенова – зам.-директор Проекти и международна дейност от 18. СУ „Уилям Гладстон“. Те споделиха своя опит от работата по проекти, свързани с предприемачеството. Директорите на училищата-партньори изказаха благодарност към организаторите и заявиха готовност да съдействат за внедряването на подобни иновативни практики в поверените им учебни заведения.

Дискусията е финалът на реализирания проект на сдружение АМОР по Програма “Европа“ 2019 г. Обучението по предприемачество, в което се включиха младежи от 37. СУ, се състоя в 4 отделни модула, като за завършек те посетиха иновативно и работещо co-working пространство “PUZL”.

На финалното събитие присъства Вяра Асенова – ученичка от 11. Клас, участвала активно в проекта. След края на събитието, в неформални разговори тя сподели за ползите от обучението и намеренията, свързани с изготвения вече бизнес – план за създаване на частна детска градина в район „Люлин“.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary