37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

БЛАГОТВОРИТЕЛНО СЪБИТИЕ В 37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“
„Не е от значение колко даряваме, а колко любов влагаме.”

Майка Тереза

На 17.12.2020 г. 37. СУ организира благотворително коледно тържество. То се състоя в обновената класна стая на децата от ПГ – 6 годишни. Дни наред кипеше трескава подготовка за този миг на коледно вълшебство. С много любов и ентусиазъм екипът на училището, под вещото ръководство на директора на 37. СУ – г-жа Георгиева, работеше по реновирането на стаята, украсата и осигуряването на подаръци за свои възпитаници в неравностойно положение.

Специален гост на събитието бе г-н Милко Младенов – кмет на район “Люлин”. Той  уважи инициативата и стана част от екипа на добротворците. Г-н Младенов беше впечатлен от топлината, която излъчваше класната стая. Освен обновлението, в нея цареше и коледен уют. Кметът отправи своите поздравления към директора на училището за благородната идея и отличната организация. Не пропусна да поздрави и децата, да разговаря с тях и да им пожелае весели празници.

При строг контрол и спазване на противоепидемичните мерки, в присъствието на гости, учители и служители, г-жа Георгиева покани добрият Дядо Коледа, дошъл за празника, да раздаде на всеки ученик прекрасен комплект от зимно яке и топли ботушки. Грейналите от щастие лица на децата изпълниха всички присъстващи с удовлетворение от осъщественото добро дело.

Разбира се, както е присъщо за едно коледно тържество, не липсваха и лакомства. Направиха се много снимки за спомен, отправиха се пожелания за здраве, сплотеност и успех във всяко ново начинание.

Благодарение на екипната работа на ръководство и учители, на активното съдействие на район “Люлин”, на общите цели, 37. СУ „Райна Княгиня“ непрекъснато доказва, че е място, в което се формира едно пространство, където не само се получават знания, но и цари истинска взаимопомощ, вършат се добри дела.

Благотворителността е потребност, дълг и средство за качествена промяна на човешки съдби. Този принцип се следва в 37. СУ и всеки, който прекрачи прага на училището, ще усети атмосфера, която напомня уюта и топлината на родния дом.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary