37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

ОТБОР „ПОСЛАНИЦИ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА“ ОТ 37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ С НАГРАДА ОТ УЧАСТИЕТО СИ В ХАКАТОН ЗА МЕДИЙНА И ИНФОРМАЦИОННА ГРАМОТНОСТ

В рамките на пет дни – от 28 януари до 2 февруари 2021 г., група ученици от 37. СУ „Райна Княгиня“ взеха участие в Хакатон за медийна и информационна грамотност, организиран от Асоциация за развитие на София и ДЗЗД Обучение. Те представиха свои решения за медийна и информационна грамотност като отбор „Посланици на толерантността“. Проектната идея бе изработена по време на онлайн хакатона. Кампанията “Да общуваме позитивно” със създатели: Мария, Боян, Мария-Магдалена, Светослава и Габриела взе поощрителна награда от 500 лв. в категорията “Най-позитивна кампания”. Техен ръководител е г-жа Диана Минева, подпомагана от г-жа Мария Горанова – и двете учители по БЕЛ.

Младите иноватори представиха достойно идеята си във финалния ден на онлайн събитието пред комисия. От подготовката на учениците до презентирането на идейния проект всичко се случваше дистанционно, заради извънредната обстановка в страната. Уникалното на проекта е, че е насочен към младите хора и е подготвен от ученици, но след интензивен процес на подготовка, обучение от експерти и менторска подкрепа на обучители.

Онлайн кампанията на отбор „Посланици на толерантността“ вече стартира! Началото на част от заложените дейности е поставено – на сайта на училището бе създадена рубрика „Виртуално училище за медийна грамотност“ и подрубрика „Наръчник по толерантност“. Екипът има пълната подкрепа на г-жа Цветомира Георгиева – Директор на училището. А със спечелените средства ще бъде закупена видео техника, която да спомогне за по-пълноценното осъществяване на идеята!

Благодарим на екипа на Асоциация за развитие на София за гласуваното доверие! То със сигурност ще бъде оправдано!

Вижте кратко видео от самите ученици тук:

 

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary