37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Творческа среща с поетесата Анжела Димчева

На 7. април 2022 г. в Българския културен център – емблематично място за изкуство и култура в сърцето на Древна София, се състоя премиерата на двете нови книги на поетесата, журналиста и литературен критик Анжела Димчева – „Игли в съня“ (поезия, афоризми, фрагменти: български/немски в превод на Румяна Захариева) и „Под лазера на критика“ (статии, рецензии, есета). Това духовно средище събра много поети, литературоведи и приятели на поетесата.

Като верни почитатели на Анжела Димчева, представители на 37. СУ „Райна Княгиня“ уважиха премиерата на нейните нови издания. Диана Минева – учител по български език и литература и Светлана Димитрова – учител по математика поднесоха своите и на директора на училището Цветомира Георгиева поздравления и красив букет с цветя на омайницата на словото Анжела Димчева. Участието на 37. СУ в тази литературна изява бе част и от Програмата с училищни инициативи, посветени на Маратона на четенето.

В края на събитието, в непринуден разговор, талантливата авторка изрази желание да посети нашето училище за един нетрадиционен учебен час, който да бъде посветен на съвременната българска литература. Очакваме с нетърпение това предизвикателство!

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary