37. СУ „РАЙНА КНЯГИНЯ“ СОФИЯ

Популяризиране на фестивала „My Sofia. Youth with causes”/“Моята София. Младите с каузи“
37 СУ Райна Княгиня

Във връзка с обявяването на 2022 г. за Европейска година на младежта от Европейската комисия и по повод 12 август – Международен ден на младите хора, Столична община организира младежкия фестивал „Моята София. Младеж с каузи”/ “Моята София. Младите с каузи“.

Пилотното издание ще се проведе от 12 до 14 август, на езерото в Панчарево, с вход свободен.

Активностите, част от програмата, са насочени към младите хора на София, техните приятели и семейства. През тази година фестивалът на модерния млад градски човек, поставя под светлините на прожекторите четири кампании с кауза: „1000 жерави“, в подкрепа на хората с множествен склероза на фондация „МС – Мога Сам“; „Разкриваме, спасяваме, защитаваме – отговорна грижа за животните“ на фондация „Четири лапи“; кампания за превенция на употребата на наркотични вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманите към Столична община и капания за превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“.

Програмата осигурява открити тренировки по йога, зумба и пилатес; суинг танци, демонстрации по брейк, баскетбол 3 х 3, както и уроци по кану-каяк, и академично гребане. И още – ателиета за рисуване, арт работилници, мобилна библиотека и др. На 12 август Милица Гладнишка с Мишо Йосифов – секстет и Васил Спасов (пиано) ще забавляват аудиторията с проекта „Като на кино“, с филмова и анимационна музика. В събота, на 13 август, DJ парти и огнено шоу очакват всички почитатели на електронната музика.

По-голямата част от активностите ще се проведе в новооткритото пространство Agora, в непосредствена близост до ВЕЦ – Кокаляне. Много от спортните клубове по кану-каяк и академично гребане на територията на Панчаревското езеро, ще се включват във фестивала, отваряйки вратите си за посетителите и предоставяйки уроци на желаещите.

За медицинското осигуряване на фестивала е предвиден лекарски екип с линейка.

Повече информация за фестивала, с точна програма по дни и часове, партньорите, както и координатите на локацията, ще намерите в приложението.

Пълната информация е публикувана на официалния електронен портал на Столична община – www.sofia.bg, раздел – Спорт и младежки дейности, рубрика – Младежки дейности.

// 37. СУ "Райна княгиня" София

Последни новини

Presets Color

Primary
Secondary